Neoficiální schůzka komise Masters - 21.12. 2013 na Strahově

28.12.2013 11:44
Musím hned na začátku podotknout, že jsme se shodli na tom, že je potřeba vnést do masters squashe (Denisa řikala,"starých"***) oživeni, informace dostupné všem, osobni přistup i diskuze a připominky z vaši strany. 
Ve většině otázek jsme byli zajedno, moc jsme nehlučeli a nikoho nerušili ve výkonech...(21.12. A jun Strahov)
(juniorky Josefa a Denisa: " Jardóóóó ... mamiiiii,  už jdeme hrát a vy si tady povídáte:-)"***
 
1. Vytvořeni databáze hráčů (e-mail adresy)
- důležité  info posilat e-maily
Zasílejte vaše kontakty na jakékoli mail adresy z "kontaktů" komise masters***
Budeme posílat informace a kdo nebude mít zájem, napíše jednoduše: neposílat, "nic víc, nic míň."***
 
2. Přihlašování na turnaje
- nevim jestli jste celkově zlenivěli nebo vás už squash tak moc nebaví, nebo vás protějšci nechtějí pouštět o vikendu na squash, ale v loňském i v letošním roce je účast na turnajích masters katastrofálni :-(.
 
Přikládám svoje polínko na ohýnek:-) a vzpomenu Honzu Veselého z Pro-6, který provokoval: "obujte si bačkory, pantofle, jděte s rýmou k doktorovi. Hodně tím lidi štval, ale myslel to dobře... a říkal tím vlastně: alespoň  o d e p i š t e , pošlete mě klidně někam, ale komunikujte...
Já to vidím stejně.*** 
 
Proběhla diskuze o změně přihlášek až do PÁTKU (nyní to je jen do úterý), a možnost přihlašování mailem i telefonicky. Losovani by proběhlo v pátek večer, poté vyvěšeno na webu i s časovými údaji. 
Dále proběhla diskuze i o možném pořádání masters turnajů v neděli - S Renatou pořádáme (SqPoint) na střídačku s Jardou (Sportarena Dubeč) turnaje mixů v tento den a účast je vždy nadprůměrná (12-18 parů).
 
K tomu dodám: Nemáte pocit ze zvláštního "přihlašovacího syndromu".. tzv. za 5 min. půlnoc? Ja ano, všímám si toho dlouho. Proč je to tak? 
Na co se čeká, když je turnaj k přihlášení vyvěšen dlouho před jeho konáním...? jakože .. kdo se přihlásí?.. Kolik je jich přihlášených? Zahraju si vůbec?Vyplatí se mi to? Kolik bodů? Kolik mě to bude stát? Nevím.. třeba se pletu, nebo jsem dost blízko a myslím, že návrh na "oživení" v bodu 3. stojí za úvahu.Osobně znám svůj program dost dlouho dopředu a MČR s Czech Open si píšu do kalendáře ihned po vystavení termínovky. Na druhou stranu chápu, že akcí je mnoho, a při několika dalších sportovních i jiných zálibách... No.. každopádně je to téma do diskuze "Odliv Masters" :-) Nejen za tímto účelem na  tyto stránky "natáhnu" jednoduchou návštěvní knihu.*** 
 
3. Návrh řešeni na oživeni turnajů
- možnost založit tříčlenná družstva - 2 muži+ 1 žena - hrály by se 3 dvouhry, 1 mix, event. 1 čtyrhra mužů (tady jsme dlouze diskutovali  tom, jestli složeni   družstev nechat na vás nebo družstva nalosovat až na místě turnaje podle přihlášených a jakým způsobem bychom výsledky započítaIi do žebříčku).
- oživit současný způsob turnajů o nadstavbu, možnost hráčů dobrovolně se přihlásit v rámci turnaje, po odehrani svých zápasů ještě na mixy nebo na čtyřhry. Losovani by proběhlo podle počtu přihlášených přímo na místě turnaje. Tak by si hráči  i při nízkém počtu v některých kat. mohli zahrát více zápasů. 
... jak vždycky říkám: "užijte si to za ty prachy:-)"***
                   
4. Počet turnajů
- 4x mistrovské turnaje 
- Mistrovství ČR
- Czech Open 
 
5. Dotace od svazu 
- otázka peněz samozřejmě netíží jen nás, ale jistě  všechny kolem:-). Protože řada z nás objíždi i zahraniční turnaje masters (to je výzva pro všechny), rozhodli jsme se prodiskutovat možnost event. dotaci- proplácení nákladů (výborná motivace) za umístění na "bedně"na zahraničním turnaji (junioři i dospělí něco podobného mají). Od roku 2014 začne totiž nově série evropských turnajů masters, které se budou započítávat do evropského žebříčku. S tím také souvisi otázka sponzorstvi...(a zase jsme u peněz) - zamyšlením každého z nás, zda by pro vylepšeni turnajů, možnosti koupě týmového oblečení, soustředění masters apod. neměl možnost nějakého finančního příspěvku, dárkových předmětů, kontaktu na firmy, které by mohly mít zájem se prezentovat na turnajích...
 
napsala Denisa
doplňky Jarda***